gras

21 mei: Winstgevend weiden: hoe doe je dat?

Datum en tijd
Categorie
Veehouderij

Praktische tips voor succesvol graslandmanagement vanuit 'Down Under'

Op dinsdagavond 21 mei organiseert coöperatie Niscoo een kennisbijeenkomst over graslandmanagement. De Australiër Ivor Awty verzorgt de inleiding. Hij is een kenner van succesvol graslandmanagement en wil deze kennis graag met ons delen. Daarnaast is hij uitvinder van elektronische grashoogtemeters.

We zijn deze avond te gast bij melkveehouderij Kooistra in het Friese Warstiens. De familie Kooistra is al meer dan 20 jaar biologisch. Het bedrijf melkt ruim 100 koeien en streeft naar maximaal melk uit gras door dagelijks omweiden op 30 percelen. 

Optimaal benutten 3e bladstadium grasland

De avond is praktisch van insteek, dus gaan we gezamenlijk het veld om de theorie te beproeven. Ivor gaat in op optimale benutting van het 3e bladstadium, welke keuzes er zijn, hoe schaar je op tijd in en wat leveren graslandmetingen je op. Ook komt eiwit van eigen land aan bod en bent u al bekend met het bierflesje of golfbalstadium? Na deze avond zeker weten van wel, zodat u de volgende dag zelf aan de slag kan met succesvol graslandmanagement.

Deze avond wordt engels gesproken. Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden, aanmelding is wel noodzakelijk. Vol=vol.

U kunt zich via deze link opgeven: https://www.niscoo.nl/form/21-mei-zomerbijeenkomst-