muizenschade

Muizenschade, reageren of anticiperen...?

Datum en tijd
Categorie
Veehouderij

Op 3 augustus organiseert coöperatie Niscoo een praktische kennisbijeenkomst over de muizenschade. René Jochems gaat met de aanwezigen het veld in, op een perceel waar de muizen behoorlijke schade hebben aangericht. Hij zal zijn analyse met ons delen, maar ook handvatten geven hoe we hier mee om kunnen gaan. De verhouding tussen verschillende elementen in de bodem lijkt cruciaal. De vraag daarbij is; is er wat aan te doen, of moeten we het laten gebeuren? En welke invloed heeft de grondsoort op de muizenschade? Aan de hand van praktijkvoorbeelden en onderzoek gaat René graag met u in gesprek.

Mogelijk heeft u na de bijeenkomst nog vragen en/of opmerkingen voor René Jochems. Die kunt u stellen tijdens een opvolgend webinar. U ontvangt hierover per mail meer informatie.

De bijeenkomst vindt op twee locaties plaats. Aanmelden is verplicht en vol = vol. Er is ruimte voor maximaal 30 personen. Deze bijeenkomst is exclusief toegankelijk voor Niscoo en VVB leden. 

  • Ochtend: 09:30 – 12:00 uur in Leeuwarden. Ontvangst bij Hoogland, Neptunusweg 3, 8938 AA Leeuwarden. Bezoek aan verschillende percelen van Sieberen Bakker.
  • Opgave voor deze bijeenkomst: via deze link.
  • Middag: 13:30 – 16:30 uur in Noordbroek. Ontvangst bij Sander van Adrichem, Noorderstraat 20, 9635 TG Noordbroek.

  • Opgave voor deze bijeenkomst: via deze link

Tijdens deze bijeenkomsten nemen we de richtlijnen van het RIVM rondom corona in acht. We zorgen ervoor dat u op een veilige manier de bijeenkomst kunt bijwonen. Helpt u ons daarbij: *blijf thuis bij klachten *houd 1,5 m afstand *volg de instructies van de organisatie op.