Nieuws

Insecten, het nieuwe goud?

Ingezonden op za 31/03/2018 - 10:04

Janmar Katoele was te gast tijdens de ALV 2018. Hij had allerlei insecten mee. Niet alleen om te laten zien maar ook om te proeven! De insecten zijn gekweekt op zijn bedrijf Wadudu. Een leuk feitje, de naam komt uit het Swahili en betekent (jawel) insect. De kwekerij is in 2015 begonnen met twee bakjes insecten waarbij Janmar gedreven werd door het innovatieve karakter van deze business: “Vernieuwing is mijn uitdaging.” Ondertussen is het bedrijf 250 vierkante meter kweekoppervlak groot.

Agrarische natuur- en milieuvereniging "Gagelvenne"

Ingezonden op vr 15/12/2017 - 10:26

Na aanleiding van de avondgrond coöperatie willen we u graag nog even wijzen op het initiatief Gagelvenne.

Agrarische natuur- en milieuvereniging "Gagelvenne" wil in harmonie met de natuur werken aan dierenwelzijn en diergezondheid. De vereniging is in 1999 opgericht en stelt zich ten doel agrariërs en streekbewoners zelf verantwoordelijk te laten zijn voor het behoud van natuur en landschapswaarden in de gemeente Ooststellingwerf. Kijk op de website voor meer informatie: http://www.gagelvenne.nl/

Terugblik "maak kennis met de grondcoöperatie"

Ingezonden op do 14/12/2017 - 08:55

Donderdagavond 30 november stond de Niscoo bijeenkomst in het teken van de grondcoöperaties. Dit fenomeen is in opkomst en biedt u als agrarisch ondernemer nieuwe kansen en mogelijkheden. Niscoo wilde u graag kennis laten maken met deze manier van grondverwerving middels samenwerking. De avond was georganiseerd om u te inspireren door de verschillende voorbeelden en best practices. Er komt veel op ons af in de huidige tijd. Denk aan natuur inclusieve landbouw, eisen aan biodiversiteit en het omgaan met kritische burgers. Hoe kunnen we die uitdagingen ombuigen tot kansen.

Toekenning projectenfonds: Livestream voor het CIV veehouderij

Ingezonden op wo 25/10/2017 - 15:48

Rinze Fokkema is projectleider CIV veehouderij: Centrum Innovatief Vakmanschap. Innovaties in de sector worden dankzij het CIV zo snel mogelijk geïmplementeerd in het onderwijs. Denk hierbij aan e-learnings, een WIKI-website, webinars en livestreams. Bij die laatste heeft het CIV een partner gevonden in Niscoo. Het delen van kennis is tenslotte waar Niscoo voor staat. De livestream is vanuit het projectenfonds gefinancierd.

Onderzoek naar samenwerking met ander bedrijven nu ook in Ondernemerspakket opgenomen

Ingezonden op do 20/04/2017 - 15:55

De agrarische sector wordt steeds complexer. De veranderende omstandigheden vragen om steeds meer alternatieve oplossingen. Sommige problemen zijn juist met verdere specialisatie, schaalgrootte of een ketengerichte aanpak beter op te lossen. In een aantal gevallen vraagt dit om nieuwe samenwerkingen tussen bedrijven.